André Kunst

Andre Kunst 

“ Ik ben moe, zó moe”

André Kunst

   10 maart 1949                                                       14 december 2013

               Yvonne

Yvonne Quint
Spechtlaan 13
1343 AL Almere

André is thuis in zijn vertrouwde omgeving.

Het afscheid zal plaatsvinden op donderdag 19 december om
15.30 uur in De Waterlely, Vlotgrasweg 11 te Lelystad.

Wij zullen André in besloten kring naar het crematorium begeleiden.

André liet zich graag omringen met rood-oranje bloemen.

 1. Piet Windhoud zegt:

  Lieve Yvonne,

  Allereerst gecondoleerd met het overlijden van André. We hebben elkaar de afgelopen periode niet vaak maar wel met enige regelmaat gesproken. Ik was keer op keer onder de indruk van de wijze waarop jullie gezamenlijk omgingen met de ziekte van André en alle gevolgen daarvan.
  Liefde, toewijding, betrokkenheid en moed waren woorden die mij steeds te binnenvielen. Daarnaast zullen ook jullie regelmatig vertwijfeling, misschien wel boosheid hebben gekend met als onderliggende vraag: “Waarom moet ons dit nu treffen?” Toch maakten jullie gezamenlijk een sterke indruk. Ik heb daar heel veel bewondering voor.

  Ik heb in het verleden vanuit mijn werk veel met André te maken gehad. Allengs beperkte onze relatie zich niet tot de professionele dimensie, maar werd ze aangevuld met een meer persoonlijke. We wisten desondanks goed de professionele relatie en daarmee de kwaliteit te bewaren.
  Ik heb André leren kennen als een hardwerkende, zeer betrokken en soms eigenzinnige, maar bovenal uitermate authentieke directeur. Voor mij was hij de verpersoonlijking van de Kamperfoelie en was hij een onderwijsman in hart en nieren. Ik ben dankbaar hem te hebben mogen leren kennen.

  Ik wens jou heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

  Piet Windhoud

 2. Betty en samantha schimmel zegt:

  Lieve André ,
  super bedankt . Voor de geweldige jaren.
  Op de kamperfoelie , jij van een super directeur .
  Liefs samantha

  Lieve André ,
  Wij waren samen , een top team .
  Heb veel van jou geleerd .
  Jij blijft in mijn hart , altijd bestaan.
  Ik ga je super missen .
  Liefs Betty

 3. Betty schimmel zegt:

  Lieve Yvonne ,
  Sterkte in deze moeilijke tijd .
  André was een top man ! .
  Voor mij .
  Ik zal hem niet vergeten .
  Liefs Betty schimmel

 4. Irmgard zegt:

  Dag Andre, zo blijf ik je herinneren! En zo blijf ik van je houden!
  Je bent veilig en zonder pijn nu aan de andere kant… until we meet again!!

 5. ties grijpstra zegt:

  ik heb andre lang geleden leren ontmoet ivm het human.vromingsonderwijs waar we mee te maken hadden, en later als collega-directeur, trots op zijn school. wat me bij blijft is zijn enthousiasme voor onderwijs, zijn belangstelling voor mensenen zijn warmte,
  yvonne, ik wens je sterkte, en hoop dat herineeringen kunnen troosten

 6. Margot en Pieter Wilhelmus zegt:

  Lieve Yvonne, lieve familie,
  De Kunst het leven te leven en…het los te laten.
  Kunst kan het, Kunst kon het.
  Nu moeten wij nog verder om dat te leren, hij heeft het ons voorgedaan.

  Midden in al zijn pijn, jullie pijn en verdriet, hebben we hem nog getroffen. En het was een aanwezig treffen, zo gericht op ontmoeten, vertellen, beleven.
  De Kunst van het vertellen; vanuit de stoel, met levendigheid, vanuit verhalen voor ons vastgelegd in zijn bundel.

  Voor ons de man van de stellige ontdekkingen, de zoekende meningen, de onweerlegbare feiten en altijd de fysieke energie gevend.

  André, hoeveel tijd er ook tussen ontmoetingen zit, altijd zijn ze weer een beleving. Bedankt daarvoor!
  Lieve Yvonne, blijf van hem houden, hij is zo de moeite waard.
  We wensen je veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Margot en Pieter Wilhelmus

 7. Bjorn Quint zegt:

  Lieve, mooie André ,

  In mijn hart en gedachten ben en blijf jij. Jouw tranen zijn gewist, jouw glimlach en humor maakte mij altijd blij. Je bent veel te vroeg gegaan. Ik ga je missen.
  Rust zacht en vredig. Je neef Björn

 8. Chantal,Martin & Victoria zegt:

  Lieve Andre

  Tja,hoe ontstaat een vriendschap
  In ons geval was de basis een gedegen financieel advies op basis van vertrouwen met veel praktische tips voor jullie als toekomstige buurtbewoners in Almere-Hout.
  Gedurende 20 jaar hebben we veel leuke momenten gekend.
  Jij was een prettig mens,stak je mening niet onder stoelen of (school)banken en goudeerlijk.
  Van blauwe enveloppen kreeg je het spaans benauwd.
  Ik bleek in staat en kreeg het vertrouwen de uitdagingen bij het invullen op te lossen en werd ingeschakeld bij financiele vraagstukken.
  Ook ik werd niet gespaard qua gezondheid.Ik weet nog goed 8/8/9 mijn allereerste uitje na mijn transplantaties:het vieren van jullie 60e (3x)
  Jouw hulp in de boswal en tuin,voor jou vanzelfsprekend was fantastisch.
  Ik kon niet veel foto’s vinden met alleen jou,maar deze is wel zeer treffend.Ruim 60 kruiwagens of meer? in de voorheen vijver storten.Ik scheppen vanwege immobiel zijn en jij,Yvonne & Chantal zorgden ervoor dat achtertuin veilig werd voor onze dochter Victoria.
  Toen sloeg het noodlot toe:endeldarmkanker,aangetaste nier,nog meer tumoren en overal en jij kwam in de malle medische molen.
  Op humoristische wijze : knieplassen & dijpoepen trachtte je de ontberingen te relativeren.
  Utrech,mijn stadsie whah (ik ben daar geboren) en met name FC Utrecht bezocht je altijd met seizoenskaart.
  Samen hebben we vaak op de Spechtlaanwedstrijden bekeken zeker sinds eredivisie live haar intrede had gedaan.
  Door onze verhuizing naar Texel zagen we elkaar minder frequent.
  Telefonisch echter hebben we veel contact gehad.Voor het laatst 26/11:
  het ging best aardig en we gingen voor 10 maart 2014 pensioengerechtigd worden.En toen ging het snel.
  Woensdag 11 december vertelde Yvonne:Afgelopen zaterdag nog gewandeld en visite.Zondag hoofdpijn en verward (hersenbloeding)Maandag AvL opname en vrijwel niet meer aanspreekbaar.Donderdag sms Maandag Andre naar huis.
  Vrijdag:de werkelijkheid heeft onze plannen ingehaald:je kan niet meer naar huis.Ik beslis:Ik ga naar je toe morgen in AvL.
  Je lag er vredig bij op je favoriete zij.Het was goed zo.
  Ik heb afscheid van je genomen en nog tijdens mijn terugreis ben je gestorven.
  Goed dat ik naar je toe ben geweest
  Je blijft altijd in mijn hart

 9. Martin zegt:

  hier de foto

 10. Jan Janszen zegt:

  Beste Yvonne,
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van André. Vanaf april 2012 was hij mijn patiënt voor zeg maar de kleine gebreken. In die tijd heb ik hem leren kennen als een man met een sterke persoonlijkheid, open van karakter. Ondanks zijn ziekte klaagde hij niet, altijd bezig zijn conditie op peil te houden (“vandaag weer half uur gelopen en even in de tuin gewerkt”). Onze gesprekken gingen vaak over alledaagse dingen, zoals voetbal (FC Utrecht) en wielrennen, maar ook de politiek werd besproken. André was welbespraakt, hij wist overal wat van en dat boeide me altijd zeer.
  Tenslotte wil ik mijn grote bewondering en respect uitspreken over de manier waarop jullie met de ziekte zijn omgegaan. Niet veel mensen kunnen dat en het heeft, denk ik, hem en jou lange tijd op de been gehouden.
  Sterkte Yvonne met je grote verlies.

 11. Hans en Bernadette Kuijpers zegt:

  Lieve Yvonne,
  het is moeilijk om iets te zeggen wat het verdriet verzacht en de pijn en het gemis verlicht, maar wij weten dat de band die mensen met elkaar hebben de dood overstijgt.

  “There is an old belief
  that on some distant shore
  far from despair and grief
  old friends shall meet once more”.

  Lieve Yvonne, heel veel sterkte,
  liefs Hans en Bernadette.

 12. Edward Steenhuisen zegt:

  Yvonne,

  Gecondoleerd met het overlijden van Andre.

  Wat hebben jullie geworsteld afgelopen lange periode .. en wat verdrietig om Andre nu te moeten missen! Je hebt je zoo ingezet om Andre bij te staan, groot respect voor jou.

  Heel veel sterkte voor jou, groet,
  Edward Steenhuisen

  mede namens het spec.team

 13. Theo Elsendoorn zegt:

  Beste Yvonne,
  Ik ben Theo Elsendoorn uit Nieuwgein. Ik kreeg dit bericht via mijn dochter die toevallig deze site zag en mij vroeg of dit de Andre was van UD handbal. Wij kennen Andre van de Rijks en Oranje Nassau Pedagogische Academie en het handballen in Utrecht. Zijn oude vrienden schrokken van dit bericht en willen allereerst ons diepe medeleven betuigen. Wij herinneren ons Andre als een eigenzinnige, betrokken en humorvolle ( schrijver ) jongen die ook in bestuurlijk opzicht altijd zijn verantwoordelijkheid nam. Een geboren meester. Zijn zeer herkenbare lach klinkt ons nog steeds in de oren. Mensen veliezen elkaar uit het oog maar nooit uit het hart. Het is een cliche maar daarom ook zeer waar. Het is jammer dat we niet van zijn ziekte en overlijden geweten hebben anders waren we zeker gekomen. Als je het ook wil zou ik graag contact met je hebben om meer van hem te horen. Nogmaals veel sterkte gewenst. Met vriendelijke groet, Theo Elsendoorn,
  telsendo@its.jnj.com
  0651279811

 14. Gert van Es Breukelen e zegt:

  Andre, mijn oude klasgenoot van de Gerrit Aafjes Mulo is helaas al overleden lees ik net na het intikken van zijn naam op google. Ik was naar Andre op zoek in verband met onze reunie van onze oude school. Helaas, het mag niet zo zijn. Ik wens alle nabestaanden veel sterkte.

 15. Irmgard zegt:

  Ha lieverd, we zouden het gaan vieren want je zou vandaag 65 worden. Aim en ik zouden naar Nederland toe vliegen omdat 65 nou eenmaal zo’n verjaardag is die gevierd moet worden! Het is een moeilijke dag, begon eigenlijk gelijk al met tranen. Gewoon omdat ik je mis. Je zat een paar dagen geleden nog in m’n droom. We hadden hele gesprekken en je legde mij op je lieve rustige manier uit dat jaaaa nou ja dat misschien niet zon’ goed plan was.. Wat t dan ook was. Ik wist in m’n droom dat je gelijk had en nam je wijze woorden zonder meer aan. Je was gewoon thuis en ik had net thee gezet en liep wat vers gelezen kranten op te ruimen… Je was zo echt en zo daar dat ik geen zin had om wakker te worden en er van alles bij verzon in die droom zodat ik je nog wat langer kon “zien”
  Gefeliciteerd lieve André … Ik hoor je vaak praten in m’n hoofd en ik mis je….

Laat een bericht achter